Abominabila Aberatie...

Extrapoleaza-te intr-o lume mirifica a transcendentei izoterice usor si fortuit impermeabila tendintelor imaterialitatii...

luni, 30 mai 2011

Respectul


Respectul...ce inseamna acest cuvant? Hmmm...Pentru mine, cititorule, si-a schimbat sensul, si-a schimbat incarcatura...Candva credeam, eram convins chiar, ca respectul se castiga. Ei bine NU! Respectul se impune, "a la `Ndraghetta" daca este nevoie. S-ar putea sa fiu acuzat acum pentru blasfemie. Nu ma intereseaza, pentru ca lumea din jurul meu mi-a demonstrat ca valori morale ca resunostinta, intoarcerea obrazului, sunt doar niste arhaisme vulgare. Trebuie sa ai pumn de fier sa poti iesi invingator, trebuie sa calci pe cadavre, sa devii rechin.



Trebuie sa recunosc un lucru...Nu-mi place deloc ceea ce devin, persoana in care ma preschimba viata, dar sunt indignat. Nu vreau sa castig respectul nimanui. In schimb stiu sigur ca trebuie sa castig respectul baietelului meu. In mine trebuie sa vada ceva, trebuie sa se poata oglindi, la care sa apeleze fara sa aiba neaparat un interes ascuns. Nu vreau sa ma iubeasca pentru cadouri, pentru favoritisme, ci doar pentru ceea ce fac, ceea ce reprezint, ceea ce sunt eu, ce voi deveni eu.
Mi-am dat seama ca lumea inconjuratoare ia in deradere orice reactie umana, sincera, nedisimulata. Si uite asa cititorule ajung sa repet, cu obstinanta, sunt un om normal intr-o lume anormala.
Trebuie, si o voi face. Ma voi face respectat, prin orice metoda necesara. Apoi depinde doar de mine sa schimb macazul, sa ii fac pe ceilalti sa ma vada asa cum sunt de fapt. Stiu ca nu intereseaza pe nimeni, stiu ca aerul terestru e in proportie de 80% alcatuit din egoism.
Recunosc, aberez. Sau poate e doar o rabufnire, o descarcare nervoasa. Poate este doar pura logoree. Stiu Cititorule, nu ar trebui, dar de ce nu? De ce sa ma ascund in spatele unei putrede credinte. Aceea ca respectul se castiga.

16 comentarii:

  1. esti suparat pe situatie...esti nervos pe tine pentru ca ai fost prea bun...esti asa cum simti tu ca esti:)dar nu poti deveni nerespectos doar pentru ca situatia nu e roza acum...sigur nu poti permite in continuare ca tu sa fii cel care cedeaza...lupta pentru Edy cu toata puterea ta...cred ca si eu as lasa jos masca mea docila daca ar fi in joc un copil de al meu...tu incearca sa fii prieten cu Edy...fa-l sa-si doreasca iar si iar revederea cu tine...stiu sigur ca stii cum sa faci asta...iubindu-l,rasfatindu-l ,invatandu-l lucruri noi....e bucatica rupta din tine..iti seamana leit...sunt convinsa ca totul va fi bine intre tine si Edy...iti trebuie rabdare doar!!!si nu ceda nici un milimetru din dreptul tau de tata...lupta!!!Edy te va ajuta, ai sa vezi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria, sunt nervos, ai dreptate...dar nu are nici o legatura cu Edy, el este extraordinar, numai rememorand intalnirea cu el imi tresalta sufletul de bucurie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Edy are de ce sa te respecte. Faptul ca ai facut tot posibilul sa ajungi la el, faptul ca a reactionat foarte frumos la intalnirea cu tine, spune multe. Un copil, simte sufletul omului din fata lui. Dupa zambetul lui, TE IUBESTE!

    Crede-ma, trebuie sa fii tu, asa cum esti, nu sa devii o persoana respectabila pentru Edy. Esti UN OM RESPECTABIL. :)

    Dreptul de a fi parinte nu ti-l poate lua nimeni. NICIODATA. Iubeste-l, educa-l si fa-l sa aiba incredere in tine. :) Comunica des cu el. :) Totul va fi minunat. Ai sa vezi. :)

    P.S. Multumesc din tot sufletul pentru reclama la proiectul cu povesti.Am sa-i scriu o poveste lui Edy. Faci ce vrei cu ea. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Claudia, din pacate nu vreau sa ma transform, si fac eforturi in sensul asta...dar tocmai pentru a face ceva pentru Edy si viitorul lui trebuie sa fiu rechin...

    Astept atunci numarul de cont, pentru plata povestii...si poti fi sigura ca, asa cum ma pricep eu, i-o voi traduce cand voi fi cu el...

    RăspundețiȘtergere
  5. ti-am scris...dar vad ca nu a aparut comentariul meu :(
    o sa reiau pe scurt ce am scris...
    este important sa te respecti tu pe tine...si poti face asta ramanand asa cum esti si nu cum se asteapta altii sa fi...
    cand va constientiza ce inseamna respectul baietelul tau va intelege ca et respecta deja...pana atunci doar o sa te iubeasca pentru ca si tu ii transmiti dragoste cu toata fiinta ta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena, nu stiu ce s-a intamplat cu comentariul tau, dupa cum observi la mine nu exista medierea sau aprobarea comentariilor...
    Eu incerc sa am respect de sine, dar din pacate nu reusesc mereu, dar asta se intampla doar la munca, nu si in minuscula viata particulara din dotare...niciodata nu voi fi cum vor altii, ci doar cum vreau eu, pentru a realiza ceea ce-mi doresc, fara compromisuri...
    Sper sa ajunga sa ma iubeasca, deocamdata sunt fericit cand ma gandesc la faptul ca la un moment dat al intalnirii, imi cauta mana, si m-a certat chiar, ca nu tineam jucaria din mana respectiva in gentuta mea, in asa fel incat sa ma poata lua el de mana...moment inaltator Elena, crede-ma!

    RăspundețiȘtergere
  7. vezi...exact ce spuneam...:)
    te iubeste...dar el nu stie asta...iar tu nu ai curaj sa crezi ca este asa...ma intreb cine este mai copil? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena, dardaca este vorba doar de sociabilitate? ma onoreaza faptul ca ma consideri un copil, chiar si in cazul asta izolat, m-as bucura sa am sufletul unui copil, sa ma disociez de toata rautatea semenilor mei...

    RăspundețiȘtergere
  9. un copil simte si atat...ce spui tu este prea rational...ramai la simplitatea copilului din tine...si zambeste mai des...promiti? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ma bucur ca am inteles gresit...:)daca nu e vorba de Edy,e ok...poti fii asa cum simti ca e mai bine ptr tine...stiu cum e viata printre straini..nu prea merita ei respectul nostru pentru ca nici romanii nu gasesc respect de la ei...am toata increderea in tine,in capacitatea ta de a te face respectat!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Respectele mele pentru deschidere si sinceritate...
    Nu te cunosc, dar felul tau de a scrie si de a te descrie, impune respectul celui ce te citeste... De fapt, nu impune, il castigi pe buna dreptate.
    Se simte ca esti un om puternic, trebuie sa crezi in tine, nimic nu trebuie sa iti stirbeasca increderea in tine.
    Succes, Om bun...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sonia, iti mutumesc pentru cuvintele calde...totusi cred ca ma supraapreciezi, sunt doar o adiere de vant in desertul vietii...atat...

    RăspundețiȘtergere
  13. Maria, sunt doar un biet realist cu dorinte de normalitate...:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...