Abominabila Aberatie...

Extrapoleaza-te intr-o lume mirifica a transcendentei izoterice usor si fortuit impermeabila tendintelor imaterialitatii...

luni, 18 aprilie 2011

Vis stins - Cartea fara titlu II


Succesul inseamna foarte multe lucruri minunate, pozitive. Succesul inseamna prosperitate personala, siguranta financiara, o viata mai buna pentru tine si familia ta. Succesul inseamna sa gasesti fericirea reala si satisfactia reala de la viata. Succesul, pentru cei care au curajul sa-l urmeze, este de fapt scopul vietii. Pe de alta parte, retine ca dimensiunea succesului este limitata doar de dimensiunea visului. Daca visul tau este mic, cu idei si ambitii mici, atunci cu siguranta succesul tau va fi mic. Dar daca gandesti la scara mare si crezi in tine, atunci si succesul tau va fi imens. Iata o veste buna: oricine esti, oriunde sau orice esti in acest moment, POTI gandi grandios, POTI parcurge drumul catre succesul sublim. De fapt asta faci in acest moment. Faci primul tau pas imens catre invatarea si aplicarea magiei de a gandi la scara mare in viata ta.
A gandi grandios inseamna a crede cu toata fiinta. Una dintre marile povete de a-ti construi succesul o gasesti de fapt si in pasajul biblic „Credinta poate muta muntii din loc”. Asta este esenta de a crede cu toata fiinta. Cand iti spui Sunt sigur ca pot..., atunci atitudinea si credinta ta genereaza puterea, energia si cunostintele de a duce treaba la bun sfarsit. Fi putin atent la nuanta acestor doua voci.

Uhhh, aaaa, asta e un proiect foarte mare, nu stiu,
cred ca este un pic cam amplu, scopul este
prea mare pentru mine, poate ar fi mai bine
sa rog pe altcineva sa ma ajute!!!
sau
Wow, asta e chiar grozav, chestia asta chiar ma va
ajuta sa traiesc mai bine, asta e chiar sansa
pe care o asteptam. Chiar aveam nevoie de
provocarea si solicitarea asta, si sunt 110%
sigur ca voi reusi!!!


Diferenta dintre aceste doua atitudini este pur si simplu credinta. Prima voce era o persoana care nu credea in el, si care este coplesit de orice pare mai mare decat propriul punct de vedere mic si meschin. A doua persoana crede, este sigur ca poate face acel lucru. Si va asigur ca deoarece crede ca se poate realiza, a ajuns cu succes la finalizarea provocarii.
Credinta este ca un termostat care regularizeaza realizarile noastre in viata.
Studiaza persoana aceea care se taraste acolo jos in noroiul mediocritatii. Crede ca nu merita efortul, in consecinta primeste ceea ce a crezut, realizeaza acel lucru mic. Lipsa lui de incredere in fortele proprii, se vede. Se vede in felul lui de a merge, de a vorbi si de a se purta. Daca nu-si va ajusta termostatul credintei in sensul bun, imaginea lui despre propria persoana va continua sa se micsoreze. Si pentru ca altii vad in noi exact ceea ce vedem si noi cand privim in oglinda, el va scade din ce in ce mai mult in ochii celor care-l inconjoara.
Acum sa privim la persoana care avanseaza. Aceasta persoana crede, este sigura ca merita orice efort, deci primeste foarte mult. Este sigur ca se poate ocupa de planuri mari, importante si dificile, deci va putea si chiar o va face. De fapt, tot ceea ce face acesta, felul in care se descurca cu oamenii din jurul lui, gandurile, punctele lui de vedere, toate spun ca ai de-a face cu un om de succes, un profesionist.
Mintea ta este o fabrica de ganduri, este o fabrica ce produce mii de ganduri in fiecare zi. Sunt doi supraveghetori ai fabricii tale. Unul este domnul Triumf, celalalt este domnul Invins.
Domnul Triumf se ocupa de producerea gandurilor pozitive. S-a specializat in producerea motivelor pentru care poti reusi sa duci ceva la bun sfarsit, de ce esti calificat, de ce vei reusi. Domnul Invins se ocupa de gandurile negative. Iti va spune de ce nu vei reusi, de ce esti slab sau inadecvat. Este expert la asta. Pentru a vedea cum lucreaza acesti doi maistri incearca asta.
Este o zi mizerabila!. Acest gand ii semnalizeaza d-nului Invins sa intre in actiune si acesta fabrica instantaneu ganduri care sa-ti dea dreptate. Este prea cald, sau Este prea frig, Afacerile merg prost azi, nu ai chef de nimeni, ai o migrena, sotia sau sotul a fost intr-o dispozitie proasta azi-dimineata. D-nul Invins este extrem de eficient, si in doar cateva minute si-a facut treaba atat de bine, incat esti convins pe deplin ca este intr-adevar o zi mizerabila.
Dar acum spune-ti Este o zi minunata!. De aceasta data d-nul Triumf intra in actiune, iar acesta iti spune: da, intr-adevar este o zi perfecta, vremea este revigoranta, este bine sa respiri aer curat, poti recupera treburile neterminate, este o placere sa faci afaceri intr-o zi ca aceasta. Pana sa-ti dai seama, chiar este o zi minunata.
D-nul Invins iti va spune de ce nu poti finaliza acea afacere, d-nul Trimf iti va spune de ce poti sa o faci. D-nul Invins iti va spune de ce nu meriti promovarea, deci nici nu merita sa te obosesti sa incerci. D-nul Trimf iti va spune de ce nu exista nimeni altcineva mai calificat decat tine pentru a obtine acest lucru. D-nul Invins te va ajuta ca construiesti o aparare extraordinara contra colegului de munca. Iti va arata de ce este imposibil sa supravietuiesti langa el si cum iti face viata grea. D-nul Triumf iti va arata calitatile lui bune si te va ajuta sa gasesti metodele bune de a te asocia cu succes cu el.
Cu cat lucrezi mai mult cu unul dintre acesti doi maistri, cu atat vor deveni mai puternici, si-ti vor ocupa din ce in ce mai mult din creier. Daca il incurajezi pe Invins, acesta produce din ce in ce mai multe ganduri negre, ocupa din ce in ce mai mult spatiu, si in cele din urma, fabrica ta va produce doar negativism. Pe de alta parte, daca il incurajezi si ii acorzi sprijin lui Triumf, atunci vei produce doar ganduri care te vor duce inevitabil catre succes. De fapt il poti concedia pe d-nul Invins. Nu vei mai avea nevoie de el. Ii poti cere d-nului Triumf sa produca doar el numai ganduri pozitive si productive tot timpul. Rezultatul unei astfel de productii, este de fapt cel mai important si de baza ingredient in realizarea succesului personal.

VA URMA...

5 comentarii:

  1. Uff... frumos scris!

    Este atat de adevarat. Uneori poti reusi singur, atata timp cat crezi in tine, cat muncesti pentru visul tau, il hranesti si il cresti.

    Alteori, ai nevoie de un suport, de un om care sa iti dea o mana de ajutor, sa vina cu o idee. (aici totul se destrama; fie apare invidia, fie celalt nu crede in acel vis si pur si simplu nu vrea sa isi pateze numele cu un esec).

    Important e sa ai vise, si sa faci ceva pentru a se indeplini. Mi-am cumparat o agenda despre cum sa iti implinesti visele. Sunt cam puturoasa si nu lucrez cat si cum ar trebui cu ea, dar tipa - psiholog care a creat-o a avut o idee senzationala. :)

    Succes si spor si magie, si cat mai multe vise implinite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Claudia, nimeni, dar absolut nimeni nu-ti poate insufla o incredere de sine si o dorinta de succes mai puternica decat propria persoana...
    Tot timpul poti reusi singur, importanta e sa castigi cea mai grea lupta, cea cu tine insuti, pentru ca noi insine suntem cei mai mari dusmani pe care ii avem...NIMENI ALTCINEVA NU TE POATE DOBORI

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte adevarat!!eiiii...uite ce schimbare se vede la tine Ionut:)ma bucur....AM EU ASA O VAGA IMPRESIE CA VIATA DE "CAVALER"O SA-TI DESCHIDA NOI ORIZONTURI:)....

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte lucida si consistenta scrierea ta...
    felicitari Ionut...ma alatur Mariei constatand ca incepi sa te limpezesti tu cu tine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, Pandhora, va multumesc mult, dar totusi aceste randuri sunt scrise acum mai bine de 4 ani, pe vremea cand asta era ocupatia mea zilnica...oricum multumesc pentru aprecieri...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...