Abominabila Aberatie...

Extrapoleaza-te intr-o lume mirifica a transcendentei izoterice usor si fortuit impermeabila tendintelor imaterialitatii...

marți, 19 aprilie 2011

Vis stins - Cartea fara titlu III


Acum ceva timp am auzit o poveste remarcabila, de la un director general al unei mari companii. Mi-a spus ca a avut o experienta personala care se potriveste in acest context. Vreau sa v-o impartasesc.
Am mers intr-o cafenea, ne-am asezat confortabil, si iata ce mi-a spus:
Cam acum 5 ani, ma invarteam in cerc. Aveam o slujba mediocra intr-o companie oarecare, traiam cu parintii. Aveam o sotie si 3 copii. Nu eram deloc fericit cu viata mea.Ceva s-a schimbat in mine, si am vrut sa-ti impartasesc si tie acest lucru. La un moment dat mi s-a oferit un post in celalalt capat al tarii, pentru un salariu ceva mai bun decat aveam in acel moment. Mi-am spus ‚De ce nu? Sa ma duc pana acolo sa vad despre ce este vorba’. Am ajuns acolo si in camera mea de hotel cu o noapte inainte de a ma prezenta la noul post, am inceput sa ma gandesc: ‚De ce ma dau peste cap pentru acest post, ma mut in capatul celalalt al tarii, ma despart de sotie si copii’. Am inceput sa ma gandesc la prieteni de-ai mei care se descurcau mult mai bine decat mine, vecini din bloc, sau cunoscuti care se ocupau cu acelasi lucru ca si mine si care o duceau mult mai bine de cat mine. Am stat si m-am intrebat ce au ei diferit. Am inceput chiar sa fac o lista a calitatilor lor si apoi si ale mele. Nu am reusit sa gasesc absolut nimic din ceea ce ei aveau iar eu nu. Nu aveau mai multa scoala ca mine, nu erau mai destepti decat mine, nu aveau relatii mai bune decat mine, si atunci am avut o revelatie. Singura diferenta era credinta in fortele proprii. Eu nu aveam acest lucru. Ma convinsesem si imi predicam mie insumi ca nu merit, ca nu sunt bun de nimic, sau ca sunt mediocru. Nu mi-am dat voie niciodata sa cred ca pot avea succes. Pentru mine acest lucru a fost o adevarata revelatie. La inceput mi-a fost foarte greu sa accept, dar cum am realizat ca acest lucru ma tragea in jos, a fost ca o gura de aer proaspat, a fost incredibil.
Toata viata mi s-a schimbat. Am stat in acea nopte pana la 3 dimineata, revizuindu-mi noua perceptie. A doua zi dimineata, la interviu, la ora 9, nu eram absolut deloc obosit. De fapt eram in totalitate surescitat, eram complet incarcat de pozitivitate. De fapt in timpul interviului am cerut dublul ofertei salariale, iar pentru ca am avut incredere in mine, mi-au dat postul. De atunci sunt unul dintre primii oameni din companie, si ma vad ca fiind in stare sa imi aduc aportul la cresterea afacerii. Compania s-a reorganizat acum 3 ani, am primit un bonus enorm, o marire de salariu absolut incredibila, si procent din actiuni. Din acea noapte, de acum 5 ani, totul imi merge din ce in ce mai bine. Am realizat ca descoperirea mea din acea noapte, aceea a valorii si credintei in fortele mele, a facut diferenta. Toata lumea stie ca nu poti vinde ceva daca nu crezi in acel lucru. Acelasi lucru se aplica si in cazul meu. Acum cred in mine.

Asta este o poveste remarcabila, si nu este unica. De nenumarate ori oamenii au dovedit ca pot sa-si schimbe viata. Pot sa-si mareasca puterea de a castiga, isi pot schimba imaginea de sine, isi pot imbunatati credinta in fortele proprii. Pot sa se vanda mai bine, sa traiasca mai bine, sa fie mai fericiti si sa atinga succese din ce in ce mai mari. Totul incepe cu credinta in fortele proprii. Sunt exemple ale puterii credintei peste tot imprejurul nostru. Astazi zburam cu avioane supersonice, pentru ca la inceputul secolului XX doi mecanici de biciclete, Orville si Wilbur Wright au crezut in fortele proprii si in ideile lor. Astronautii au aselenizat in 1969, una dintre cele mai mari realizari ale omenirii si asta ca urmare a capacitatilor si hotararii a mii de oameni dedicati cauzei. Si toti acei oameni au fost inspirati de cuvintele si spiritul de lider a unui singur om John F. Kennedy, care a avut puterea de a crede in el. Chiar acum, in zilele noastre, devin milionari mai multi oameni, decat oricand altcandva. Contrar domnilor si doamnelor Invinsi, este un fapt dovedit ca sunt mai multe oportunitati de a avea succes si realizari imense, chiar acum, mai mult decat oricand de-a lungul istoriei. Este o perioada fabuloasa, minunata pentru a trai, si poti profita din plin de ea, DACA incepi sa crezi in tine.
In consecinta vreau sa va ofer un ghid care sa va ajute sa va dezvoltati aceasta incredere. Suna cam asa:

1. Gandeste-te la succes, nu la esec.
La munca, acasa, cu partenerii de afaceri, si chiar cu familia si prietenii. Inlocuieste gandirea invinsului cu gandirea invingatorului. Cand te confrunti cu o situatie dificila, gandeste-te ca vei castiga, nu ca probabil vei pierde. Cand concurezi cu cineva, gandeste-te ca esti egal cu cel mai bun, nu ca esti depasit. Cand apar oportunitati, gandeste ca poti sa o faci, niciodata ca nu poti. Lasa gandul VOI REUSI sa domine gandirea ta. Gandindu-te la succes, iti fortezi mintea sa creeze succesul, dar gandindu-te la esec, faci exact opusul. Produci Esecul.
2. Aminteste-ti in permanenta ca esti mai bun decat crezi.
Oamenii de succes, nu au puteri supraomenesti. Succesul nu necesita genialitate. Succesul nu are nici o legatura cu misticismul sau norocul. Oamenii de succes sunt doar oameni obisnuiti care si-au dezvoltat capacitatea de a crede in ei si ceea ce infaptuiesc, deci niciodata, dar niciodata nu va subestimati.
3. Crede puternic.
Dimensiunea succesului este determinata de dimensiunea credintei tale. Gandeste-te la teluri mici, si asteapta-te la realizari mici. Gandeste-te la scopuri mari, si castiga succese imense. Si nu uitati ceva. Ideile si planurile mari sunt adesea mai usor, sau cu siguranta nu mai greu de realizat decat planurile mici.
Vreau sa va dau un citat din Ralph J. Corman, pe vremea cand era director al consiliului de actionari la General Electric. El a spus: „Avem nevoie de la fiecare persoana care aspira la a deveni un lider hotararea de a depasi un program personal de dezvoltare a propriei persoane. Nimeni nu poate comanda cuiva sa se dezvolte. Daca o persoana ramane in urma, sau se afirma in specialitatea lui, este doar o chestiune de vointa proprie. Este ceva care cere, timp, munca si sacrificii. Nimeni nu o poate face in locul tau”.
Asta este intr-adevar un sfat pretios. Incepeti sa traiti dupa acest criteriu. Oamenii care au atins nivele de top in afaceri, inginerie, vanzari, legislatie, imobiliare, sistem sanitar, oameni care au ajuns in varf, indiferent de telul lor, ajung acolo urmand cu constiinciozitate si continuu un plan pentru dezvoltarea de sine.
Orice plan de succes trebuie sa aiba 3 componente. Prima este componenta „Ce”. Trebuie sa stii foarte clar ceea ce incerci sa faci. A doua este „Cum”. Cum faci sa-ti indeplinesti telurile. Si a treia componenta este „Rezultatul, rasplata”. In acest plan de dezvoltare, componenta „Ce” este construita pe atitudinea si tehnica oamenilor de succes. Ei ce fac sa reuseasca? Ei ce fac sa depaseasca obstacolele? Ce fac pentru a reusi oamenii de succes reusesc sa castige respectul semenilor?. Acum componenta „Cum” este o serie de linii de ghidare concrete de actiune, ca aceea pe care am spus-o mai devreme pentru a-ti dezvolta credinta in fortele proprii. Lasati-ma sa subliniez ca aceste ghiduri functioneaza. Au fost dovedite de nenumarate ori, de mii de oameni. Va provoc sa le incercati si sa faceti dumneavoastra constatarile. Ajungem la a treia componenta: „Rezultatul”. Vreau sa va spun la ce rezultate va puteti astepta si va asigur ca aplicarea constienta a planului va aduce rezultatul dorit. Aceste randuri, odata aplicate iti vor aduce un enorm respect din partea prietenilor si familiei, vor atrage admiratia partenerilor de afaceri, un statut superior, un venit marit si un standard de viata mai inalt. Ganditi-va la acest plan ca la un experiment, si dumneavoastra sunteti omul de stiinta responsabil. Deja aveti un laborator echipat complet in care sa munciti si sa studiati. Acest laborator este oriunde intoarceti privirea. Consta in oamenii din viata voastra, oamenii pe care-i intalniti pe strada, colegii de munca, cei cu care locuiti, si desigur propria persoana. Nu trebuie sa platiti chirie pentru acest laborator, si nu exista limita la timpul pe care il puteti petrece in el, nici la ceea ce puteti invata din el. Deci, ca director al acestui laborator, va veti dori sa conduceti cateva observatii si experimente. Vreau sa va dau un experiment pentru a putea incepe.
Pentru a incepe acest experiment, alegeti 2 omeni pe care ii cunoasteti, si care credeti ca au cel mai mare succes. Daca doriti, notati-va numele lor intr-o agenda. Apoi alegeti alte doua persoane cunoscute, de data asta cele cu cel mai putin succes, si notati-le si numele lor tot acolo. Apoi intoarceti-va la setul de nume, dupa ce ncepeti sa aplicati acest plan de dezvoltare, si observati cum principiile si ideile pe care le veti citi, se aplica la acesti oameni. De fiecare data cand veti gasi un atribut sau o metoda care se potriveste oamenilor de succes, uitati-va la numele alese si vedeti cui i se potrivesc mai bine. Faceti acelasi lucru si pentru cei fara succese. De exemplu, credinta in sine, este un atribut al celor de succes. Carora dintre oamenii alesi i se poate aplica acest atribut? Daca rezultatele dumneavoastra vor fi asemenea cu cele ale altor oameni care au incercat, veti observa ca oamenii de succes dispun de tehnicile si metodele de a gandi grandios, pozitiv, in timp ce fara succes arata atributele invingerii si mediocritatii

VA URMA...

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...