Abominabila Aberatie...

Extrapoleaza-te intr-o lume mirifica a transcendentei izoterice usor si fortuit impermeabila tendintelor imaterialitatii...

miercuri, 5 octombrie 2011

Miercurea Fara Cuvinte - Kaiseki

Intr-o traducere barbara, "kaiseki" inseamna in limba japoneza incursiune...te invit deci cititorule la o mica incursiune in imagini printr-un meniu japonez...



reductie de creveti tigru cu frisca si icre de peste zburator

tartara de somon si ton, in foaie de varza, cu dulceata de ardei iuti
salata de crab regal cu grapefruit si crusta de portocale

sashimi
crocheta de caracatita cu pesto de morcov si rucola

pisica de mare cu foie gras

pulpa de scoici gigant cu rosii uscate in cuib de pasta kataifi


sushi
tofu dulce cu anko(dulceata de fasole rosie)
Pofta buna!

Ideea WW apartine Vis si Realitate

12 comentarii:

  1. dupa ce ca sunt pofticioasa...acum imi pui si imaginatia la incercare...ma gandesc la gust :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pandhora...nu trebuie sa te gandesti...lasati mintea sa zburde pe ideea acestor combinatii, poate inedite in comparatie cu bucataria noastra!

    RăspundețiȘtergere
  3. rokssana...cultura japoneza in totalitatea ei, este o arta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Din curiozitate am încercat şi eu sashimi şi tofu dulce şi am constatat că nu sunt chiar rele. Ştiam cum este tofu la chinezi. A fost o experienţă interesantă, într-adevăr!

    RăspundețiȘtergere
  5. Max Peter...diferentele intre cele doua culturi ( chineza si japoneza) este enorma, nimicitoare...trebuie sa recunosc, educarea gusturilor pentru o astfel de bucatarie, pentru unul ca mine, a fost cel mai greu pas...acum, cand gatesc, am inceput sa gandesc ca japonezii, si crezi sau nu, starea de spirit din momentul formarii platoului, are ca efect gustul final al produsului...

    RăspundețiȘtergere
  6. anastasia...cu placere, dar sa stii ca sunt un bucatar scump :P

    RăspundețiȘtergere
  7. hmmm...un adevarat rasfat in dimineata asta....artistule...gandesc ca te simti super bine cand vezi ce minunatii poti realiza...mii de multumiri..sunt o admiratoare infocata cand e vorba de o super prezentare a bucatelor indiferent de zana de unde provin..felicitari:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Maria...eu iti multumesc pentru magulitoarele cuvinte...este intr-adevar o mare mandrie cea pe care o cimt, dar din pacate nu mai este atat de incitatnt atunci cand trebuiesc facute la norma...multumirile de sine vin atunci cand apare un alt aranjament, atunci cand construiesc ceva care pentru mine sau clienti e inedit...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...