Abominabila Aberatie...

Extrapoleaza-te intr-o lume mirifica a transcendentei izoterice usor si fortuit impermeabila tendintelor imaterialitatii...

luni, 31 ianuarie 2011

Maratonistii propriei existente



Existenta noastra e atat de mica si efemera cititorule, incat ar trebui sa o simtim frumos, linistit. Dar nu. Nu se poate. Noi trebuie sa alergam. Dar de ce anume fugim si catre ce ne grabim sa ajungem in permanenta framantare ce ne mistuie?
Startul maratonului il dau fluturasii din stomacul parintilor nostrii cand iubesc. Primul sprint il face spermatozoidul alfa. Acel invingator, alearga ca nebunul constient fiind ca doar primul si cel mai puternic va reusi sa reuseasca...si noi astfel suntem conceputi. Dar nu ne oprim. Alergam, ne grabim sa venim pe lume, si cand reusim, un sunet ascutit marcheaza ceea ce va fi inceputul urmatoarei etape a alergarii.
Copii fiind, ne grabim sa crestem, uitam adesea sa traim copilaria ca pe acel minunat moment care ar trebui sa fie. Nu ne ascultam parintii. Noi galopam spre maturitate, inconstienti de faptul ca desi putem privi in urma, niciodata nu ne vom putea intoarce. Astea sunt regulile jocului.
Si crestem, si alergam prin viata. si in loc sa ne oprim macar sporadic pentru a adulmeca frumusetile simple ale existentei noastre, noi fugim. Si pentru ce cititorule? Te intreb pe tine, eu fiind incapabil sa gasesc un raspuns pertinent sau macar acceptabil. Pacat ca si ocaziile bune, iubirile adevarate, gandurile bune, faptele altruiste, alerga pe langa noi, dar mult mai antrenate, ne depasesc. Si noi ce facem? Privim neputinciosi cum se indeparteaza. Oare daca a-m sta locului nu ar fi mai usor sa le prindem, sa le strangem puternic la piept si sa nu le mai lasam sa se indeparteze niciodata? Eu sunt incredintat ca ne-am darui multumiri picioarelor noastre pentru intelepciunea de a sta locului.
Toti alergam, fara exceptie. Toti fugim de ceva, urmarim altceva, sperand sa ajungem candva la deziderat.
Si daca se intampla sa ajungem unde dorim, crezi tu cititorule ca ne oprim sa ne bucuram de victorie? Nu, nu. Vedem alta cursa, si increzatori intr-o alta victorie, pornim. Si niciodata nu ne linistim, chiar daca suntem obositi, noi alergam.
Unii, idioti din fire, alearga spre propriul final in masini puternice sau pe motoare zgomotoase. Si reusesc. Dar cei mai multi, la un moment dat se opresc din fuga, dar sunt deja lipsiti de vlaga sau dorinta. Si totul se termina. Privesc in urma, rememoreaza momentele care merita a fi amintite. Privesc inainte si e ceata. Nimic nu se mai indeparteaza de ei, toate cele bune au disparut de mult. Un singur lucru se mai vede. Pamblica sosirii, si de data asta nu mai e nimic glorios. Atunci abia ne dorim sa ne intoarcem, sa nu trecem linia dar...e imposibil, nu mai scapam. Si murim.

Si eu am cursa mea, si chiar daca ma mai abat cateodata de la ruta, mereu fug de goliciunea sufleteasca, si galopez frenetic spre viitorul lui Edy. Am invatat sa ma mai opresc din cand in cand, sa rasuflu, sa privesc harta vietii mele. Dar voi ajunge castigator, si intentionez sa o fac cat timp mai am vlaga. Vreau sa am ce rememora.
Tu cititorule? De ce anume fugi, si spre ce alergi?
Published with Blogger-droid v1.6.6

10 comentarii:

  1. Fug de temeri, de oamenii ce-mi fac rau... de barfa...

    Alerg spre un viitor armonios... pe care imi doresc sa-l gasesc.

    Zambete si energie pentru a-ti atinge viitorul cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. atata timp cat ai o astfel de motivatie-fiul tau-ai toate motivele din lume sa fii in miscare...dar trebuie sa nu te uiti pe tine...
    de ce fug eu?
    de rautatile gratuite fug...de indiferenta egoista ca mod de a trai...
    spre ce alerg...
    mi-as dori sa fiu impacata cu mine in primul rand...si mi-as mai dori sa ma indragostesc si sa nu-mi mai treaca :)
    dar asta nu inseamna ca nu ma bucur de ceea ce viata imi scoate in cale...bune sau...ne...bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pandhora frumoase deziderate...si da, ai dreptate, o cursa ca a mea merita alergata in viteza maxima

    RăspundețiȘtergere
  4. viata noastra e o cursa continua. ezitam sa ne oprim chiar si cand suntem constienti ca ne miscam prea repede. apoi fara sa vrem privim in urma cu regret, chiar daca bucuriile ar putea sa ne copleseasca. asa e firea omului. sa treaca prin viata efemer si sa adune in graba lui amintiri. important e sa nu ramanem neinsemnati.
    citeam mai devreme o poezie care se termina cu versul: "am trait si n-am stiut". nu vreti cu siguranta sa ajungeti sa spuneti asta. nu aveti voie.
    fiecare din noi descoperim sansa de a avea un ideal in viata asta. Ionut, tu deja ai reusit: il ai pe Edy. si intr-o zi si el va fi constient de asta. fii fara griji.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor...sper un singur lucru...ca Edy sa nu ma condamne mai tarziu pentru l-am parasit...

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ai concluzionat ca e o cursa care merita alergata in viteza maxima,de ce sa te gandesti ca el te-ar condamna pentru ceva ce NU ai facut...
    sunt sigura ca tu gasesti si vei gasi in continuare modalitatea de a fi prezent in viata lui...

    RăspundețiȘtergere
  7. ce zici de un “Da” convingator? o leapsa plina de optimism te asteapta pe blogul meu:) seara faina!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...